Skip to content

Novinky, rady a zaujímavosti

Návšteva na obzore a vy už v duchu rozmýšľate, čím by ste ulahodili maškrtným jazýčkom vašich hostí? Stavte tentokrát na niečo, čo očarí nielen všetkých za stolom, ale vábivou vôňou pošteklí aj chuťové bunky vašich susedov. Tento moderný recept na slaný koláč by mal rozhodne získať stránku vo vašom receptári. Ingrediencie na kurací quiche si môžete hravo vyskladať podľa svojich chutí. Výborne sa doň hodí kuracie mäso, brokolica, špenát, hríby či šampiňóny, sušené paradajky, paprika alebo i čerstvá bazalka.

Recept: Kurací quiche so syrom, špenátom a sušenými paradajkami

Suroviny:

na cesto:
• 200 g polohrubej múky
• 1 vajce
• 1 ČL soli
• 2 PL vody
• 100 g masla

na plnku:
200 g kuracích pŕs od HSH
• ½ najemno nasekanej šalotky
• 1,5 hrnčeka čerstvého umytého špenátu
• 8 vajec
• ¾ hrnčeka strúhaného čedaru (alebo švajčiarskeho syra)
• ½ hrnčeka odtučneného mlieka
• ½ hrnčeka sušených paradajok (v olivovom oleji)
• ¼ ČL soli
• ¼ ČL mletého čierneho korenia
• ¼ ČL mletej červenej papriky
• 2 PL olivového oleja na mäsko

Postup:

Cesto pripravíme vymiesením múky, soli, vajíčka a masla. Necháme ho v chladničke odpočívať 20 minút a zatiaľ si pripravíme kuracie mäso. Nakrájame ho na menšie slížiky a restujeme s nasekanou šalotkou 5 minút na panvici, resp. kým sa úplne zatiahne do biela.
• Keď je mäso hotové, po 20 minútach vyberieme z chladničky cesto, trochu rukami prepracujeme a vystelieme ním dno zapekacej formy na quiche. Je vhodné ho v strede niečím zaťažiť, aby nám „nenabublalo“, napríklad druhou ľahkou silikónovou formou. Dáme ho piecť na 10 minút do rúry vyhriatej na 180 °C.
Plnku pripravíme vymiešaním vajíčok s mliekom, syrom, korením a soľou. Špenát si nasekáme na menšie kúsky. Rovnako nakrájame sušené paradajky, obe suroviny vložíme do vajíčkovej zmesi a všetko spolu premiešame.
• Z rúry následne vyberieme korpus na quiche. Ešte za horúca naň poukladáme orestované kuracie mäso a zalejeme pripravenou vajíčkovou zmesou. Dáme naspäť do rúry a pečieme 25 až 30 minút na 180 °C.
• Hotový quiche necháme 10 minút odpočinúť a servírujeme napríklad s čerstvým šalátom, rajčinami alebo len tak samotný.

Prajeme vám dobrú chuť! 

newsletter subscription

Subscribe our newsletter to get news updates.